Skip to content

Zašto imamo bazu često postavljanih pitanja na svojoj web stranici ?

Često se susrećemo sa dodatnim pitanjima od strane novih i postojećih saradnika. U cilju da Vam olakšamo pronalazak informacija, kreirali smo ovu stranicu. Ispod možete pronaći najčešća pitanja koja su nam postavljana i odgovore na ista. Iskreno vjerujemo da ne postoji loše pitanje, te ukoliko niste uspjeli pronaći odgovor ispod, osjećajte se slobodnim da nas kontaktirate direktno putem emaila i rado ćemo odgovoriti na vaš upit.

Naziv agencije vuče korjene iz ranijih preduzetničkih poduhvata osnivača, te je originalno značenje bilo Grafički Dizajn u 48 sati. Naravno, danas Agencija ima značajno proširen dijapazon specijalističkih vještina, pa samim tim i naš portfolio usluga obuhvata mnogo više od grafičkog dizajna.

Agencija Studio GD48 je marketinška agencija koja svojim klijentima nudi usluge razvoja strategije, grafičkog dizajna, web dizajna, produkcijske usluge (fotografskih i video materijala), digitalnog marketinga, te implementacije kampanja (BTL kampanje, unapređenje prodaje i sl.).

Prethodna iskustva su nas naučila da organizacije trebaju imati jasno definisan okvir svog djelovanja. Kvalitetna strategija obuhvata mnogo stvari. Uzima u obzir ko ste do sada bili, na kojem tržišnom segmentu ste bili do sada zastupljeni, vaše snage i komparativne prednosti. Također, takva strategija opisuje i vaše potencijalne nedostatke na tržištu i u komparaciji sa vašim konkurentima. Strateški dokument obuhvata vašu viziju za organizaciju kojom upravljate, te pruža usmjerenje i alate kako biste mogli efikasnije ispuniti svoju viziju i mjeriti rezultate na tom putu. Bez obzira da li želite preusmjeriti svoju organizaciju na novi pravac na tržištu, lansirate novi proizvod ili uslugu ili se jednostavno osjećate izgubljeni u svakodnevnim operativnim poslovima, kreiranje strateškog okvira vam može pomoći da ispunite postavljene ciljeve.

Ukratko, da. Naš tim grafičkih dizajnera može za vas kreirati vizitke. Također, možemo uraditi i puno više od toga. Možemo brendirati vašu organizaciju kroz proces kreiranja logotipa (logo) i svih pratećih promotivnih materijala poput letaka, vizitki, postera, banera, vozila i slično. Svi materijali koje dizajneri Agencije kreiraju su u skladu sa vašim zahtjevima spremni za štampu, te ukoliko vam je potrebno, možemo vam pomoći i sa tim. Ukoliko se nekada odlučite da napišete knjigu, ili makar malo veći godišnji izvještaj naši dizajneri su eksperti u dizajnu i prelomu teksta, te možete biti sigurni da će vaš trud uistinu sjajno izgledati kada izađe iz štampe.

Kako bismo našim klijentima pružili kvalitetne i brze usluge, od kraja 2019. godine formirali smo produkcijski segment unutar Agencije. Ukoliko su vam potrebne fotografije proizvoda za kataloge (fotografije na bijeloj pozadini), komercijalne fotografije za oglase na bilbordima, magazinima i sl. naš fotografski tim će rado razgovarati sa vama. Postoji mnogo tipova fotografija koje se mogu koristiti u svrhe promocije, te samim tim nema smisla da ih pojedinačno nabrajamo. Ukoliko imate potrebu za originalnim fotografijama u vašem poslovanju, slobodno nam se obratite sa idejom, a mi ćemo je sa vama provesti u stvarnost.

Istraživanja u zadnjih par godina pokazuju da video bolje privlači i zadržava pažnju korisnika od fotografija i teksta. U uslovima na tržištu kada se svi bore za pažnju potencijalnih kupaca, kvalitetni promotivni video materijali mogu vas izdvojiti od konkurencije i unaprijediti vaše poslovanje. U mogućnosti smo proizvesti video materijale po vašim potrebama i raspoloživom budžetu, bilo da se radi o videu vaših proizvoda (produkt video) ili video materijalima sa modelima (story video).

Cijena web stranice ovisi od mnogo faktora. Jedan od osnovnih faktora je kompleksnost/veličina web stranice i funkcionalnosti koje želite da se nalaze na njoj. O cijenama možemo razgovarati nakon prvog sastanka, kada ćemo dobiti više informacija o vašim potrebama, te steći bolju sliku o obimu posla koji nas očekuje. Ne vjerujemo u princip unaprijed definisanih fiksnih cijena, jer takav pristup stvara kompromis između vaših potreba i naših uloženih resursa, te samim tim ostavlja puno prostora za nedostatke. Kada preuzmemo vaš projekat, radimo sa vama na kreiranju totalno prilagođenog web rješenja, koje će podržati vaše poslovanje i pomoći vam da ga unaprijedite.

Nažalost, vaša web stranica još uvijek nije gotova. Velika je vjerovatnoća da nismo ni počeli raditi na njoj. Neki od razloga zašto već stranica nije spremna mogu biti slijedeći: niste nam dostavili potpisan i ovjeren primjerak ugovora o poslovnoj saradnji koji definiše izradu vaše web stranice, niste nam dostavili materijale koji su dogovoreni ili uplata po dogovorenom predračunu nije realizovana. Naravno, uvijek vam stojimo na raspolaganju za sva pitanja, pa se možete obratiti svojoj kontakt osobi za sve dodatne informacije i slijedeće korake.

U ovisnosti o vrsti projekta za koji smo angažirani, nudimo dva načina plaćanja. Prva opcija je 100% avansna uplata po predračunu koji se ispostavlja po potpisu ugovora. Druga opcija je uplata 50% avansa prije početka projekta, te 50% po ispunjenju ugovornih obaveza. Ukoliko nas razmatrate za saradnju, ali vam ovi načini plaćanja ne odgovaraju, obratite nam se i uradit ćemo sve što je u našoj moći da vam izađemo u susret.

Agencija Studio GD48 strogo vjeruje u reciprocitet u odnosima sa klijentom. Kako dajemo sve od sebe da vaš projekat bude završen u dogovorenim vremenskim okvirima, tako očekujemo da i vi izvršite svoje obaveze na isti način. Agencija zadržava pravo odbijanja izvršenja poslova dok se uplata sredstava po stvorenom dugu ne izvrši. Ukoliko smatrate da bi moglo doći do kašnjenja u izvršavanju obaveza prema nama, molimo kontaktirajte nas na vrijeme, kako bismo pronašli najbolje rješenje za datu situaciju.

pošaljite nam upit
ili se javite da zakažete besplatne konsultacije

AdresA

Društvene mreže

Marketing za hrabre brendove