Skip to content

Domaća kozmetika ulazi u salone ljepote – Allure Products

Kozmetički startup Allure Products je poduhvat mlade preduzetnice, koja planira uvesti dašak inovacije u postojeće proizvode koji se koriste u salonima ljepote. Njihov originalni proizvod sa kojim izlaze na tržište je potpuno prirodni preparat za depilaciju, baziran na šećeru sa dodatkom vitalnih vitamina za njegu kože.

Kontaktirali su nas sa ciljem da podržimo njihovo poslovanje, te da obezbijedimo usluge neophodne za uspješan nastavak poslovanja.

Pružene usluge

  • Branding strategija
  • Razvoj vizuelnog identiteta
  • Dizajn ambalaže proizvoda
  • Grafički dizajn

Aktivno sarađujući sa klijentom, uspjeli smo definisati parametre projekta, koji uključuju stil i sveukupni osjećaj brenda, koji se oslikava u jednostavnosti, pristupačnosti i eleganciji. Tim dizajnera agencije Studio GD48 je pristupio idejnom razvoju vizuelnog identiteta, kao baze za dalji rad. Klijent se odlučio za finalno rješenje logotipa sa nazivom brenda u stiliziranom script obliku koji podsjeća na ručno pisanje. Odabrani stil logotipa zajedno sa odabranom baznom bojom odaje osjećaj elegancije, jednostavnosti i ženstvenosti. Logotip, zajedno sa definisanim konceptom brenda smo primijenili na razvoj ambalaže proizvoda. Rezultat je veoma jednostavna, atraktivna staklena ambalaža, koja je prije svega funkcionalna za namjenjenu upotrebu, a zadržava i naglašava glavne koncepte na kojima je brend zasnovan.